In de schaduw van de Strop

Twee weken geleden ontving ik een eerste pakket met boeken voor de Schaduwprijs. Het ideale moment, met de kerstvakantie voor de deur.

De Schaduwprijs is de prijs voor het beste, Nederlandstalige spannende debuut. Debuteren in het boekenvak is niet gemakkelijk dus is zo’n aanmoedigingsprijs zeker op zijn plaats. De Schaduwprijs bestaat uit een leuke zeefdruk van Dick Bruna van de Schaduw, het bekende personage van Havank, en een geldbedrag van 1000 euro. Dat bedrag lijkt bescheiden, maar voor veel debutanten is het meer dan hun debuut oplevert aan auteursrechten.

De Schaduwprijs wordt uitgereikt tijdens de Power of Plots, samen met zijn grote broer, de Gouden Strop. De jury van die prijs wordt dit jaar voorgezeten door actrice Inge Ipenburg, bekend van de soap Goede Tijden, Slechte Tijden.  Een goede keuze, want soaps en thrillers hebben veel gemeen. Ze zijn razend populair, eenmaal je eraan begint, kan je er niet mee stoppen, én er wordt op neergekeken door de zelfverklaarde minnaars van de goede smaak.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s