Avond van het Spannende Boek

Al was ik voor geen enkele prijs genomineerd, toch betrad ik op 31 mei met evenveel zenuwen als vorig jaar de Melkweg in Amsterdam. Ik mocht er de Schaduwprijs uitreiken en had naar mijn gevoel de speech niet genoeg voorbereid.

In een geestig stukje op de Spanningsblog merkt Peter Kuijt op dat de uitreiking plaatsvond in ‘een broeierige zaal in een naar evenementenpils meurende poptempel’.  Het was er inderdaad snikheet en benauwd, misschien moet de Avond van het Spannende Boek naar een grotere locatie uitkijken. Nog een geluk dat de mensen van De Geus kleine windmolentjes uitdeelden. De ongelukkigen die geen windmolentje te pakken kregen, goten met plezier een halve liter koele evenementenpils naar binnen. In zo’n hitte glijdt dat toch een stuk makkelijker door de slokdarm dan, ik zeg maar wat, heilbot en rode wijn.

De Schaduwprijs ging volledig terecht naar Linda Jansma met Caleidscoop, een thriller met verrukkelijke dialogen en een bijzonder mooie psychologische karakterschets.

En toen was het tijd voor het grote moment. Voor wie er niet bij was, hier is het:

Meteen wist ik dat er deze zomer twee boeken op mijn leeslijst staan: de nieuwe van Linda Jansma, en de winnaar van Gauke Andriesse.
En wat ik ervan vond dat mijn Gouden Strop-jaar erop zat, zie je hier.


2 reacties op ‘Avond van het Spannende Boek

  1. Ik vond je toespraak heel goed gaan. Ik was zelf natuurlijk ook erg zenuwachtig, maar ondanks dat, heb ik hem goed kunnen volgen. Mocht je hem nog terug willen horen, je toespraak, dan kan dat hier: http://tinyurl.com/427p2cq
    Rechts in het rijtje opzoeken: Week van het Spannende Boek en daar op het pijltje naar rechts klikken. Heel leuk!
    Ik vond het overigens ook erg leuk om kennis met je te maken. Vooral ook omdat De Minzame Moordenaar toch wel één van mijn favoriete boeken is. Een Zomer zonder Slaap ligt hier te wachten, maar eerst moet mijn volgende boek af.

    Hartelijke groet,
    Linda Jansma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s