Biografie

Tweevoudig Gouden Strop-winnaar Bram Dehouck publiceerde in 2007 het non-fictieboek  Het meisje dat vergeet, het aangrijpende verhaal van Geertrui, slachtoffer van een weekendongeval, maar bovenal een krachtige jonge vrouw met een vechtlust om u tegen te zeggen. Het meisje dat vergeet werd unaniem lovend onthaald door de pers.

Twee jaar later debuteerde Bram als romanauteur met De minzame moordenaar. In 2010 werd het boek bekroond met de Schaduwprijs en de Gouden Strop, een dubbelslag die geen enkele misdaadauteur hem ooit heeft voorgedaan. De jury loofde Brams durf om de gangbare paden van het Nederlandstalige misdaadverhaal te verlaten.  Met De minzame moordenaar leverde hij een “onvervalste whydunnit” af, “een debuut dat meteen meesterschap bewijst”.

In mei 2011 lag Brams nieuwe boek in de winkel: Een zomer zonder slaap, uitgegeven bij de Nederlandse uitgeverij De Geus.

Het boek was amper verschenen toen Shooting Star Filmcompany een optie nam op de filmrechten. Een zomer zonder slaap werd genomineerd voor de Knack Hercule Poirotprijs en won de Hercule Poirot Publieksprijs. In 2012 werd het boek bekroond met de Gouden Strop. De Duitse vertaling, Sommer ohne Schlaf, verscheen in februari 2014 bij btb Verlag (Random House). De Engelse vertaling, A Sleepless Summer, verscheen in 2016 bij World Editions.

Hellekind, Brams derde roman, verscheen in november 2012. De Duitse vertaling, Der Psychopath, volgde in maart 2016.

Op 11 oktober 2016 verscheen Witte Raaf.

 

 

Bram Dehouck

9 reacties op ‘Biografie

 1. Ik heb net het boek: EEN ZOMER ZONDER SLAAP uit.
  Dank je wel Bram voor dit juweel. Ik heb de minzame moordenaar ook gelezen maar de absurditeit in het plaatsje Blaashoek is gewéldig.
  Ik heb genoten van iedere letter.
  Met een groet uit Tilburg, nederland.
  marianne

  1. Dag Marianne, erg graag gedaan, hoor! Het doet mij altijd veel plezier als iemand het boek graag gelezen heeft. Bedankt dus voor je reactie!

 2. Een zomer zonder slaap… Wat heb ik genoten van dit boek, vooral de humoristische ondertoon, heerlijk gewoon!
  Ook ‘de minzame moordenaar’ heb ik in één ruk uitgelezen. Inderdaad een mooie vertolking van zoveel emoties, ik leefde werkelijk mee met de moordenaar. Schitterend!
  Tot mijn grote vreugde zag ik in de boekhandel weer een nieuw boek van je liggen: Hellekind. Ik ben halverwege en erg benieuwd naar de afloop.
  Ik hoop dat je ijverig schrijft aan een nieuw boek, daar kijk ik al naar uit.
  1 tip: doe er nog minstens 100 bladzijden bij, want een goed boek is voor mij nooit dik genoeg!
  Proficiat met je werk en bedankt voor het leesplezier dat je mij gaf!

 3. Dag beste Bram

  Ik las vorig jaar een zomer zonder slaap, echt een zalig boek! Ik heb nu net (5minuten geleden) het meisje dat vergeet uitgelezen. Omdat ik het zo’n mooi en emotioneel boek vind vroeg me af of jij persoonlijk iemand kent die zijn of haar geheugen verloren is.

  Met vriendelijke groet Melissa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s