Boeken

witteraafWitte Raaf (2016)
Nick Farkas is een man om naar op te kijken. Iemand bij wie je in de buurt wilt zijn. Een en al charme, stijl, uitstraling. Zijn cv is een opsomming van successen. Nick Farkas is een witte raaf. Dat zegt hij niet zelf, zo wordt hij genoemd. Door hooggeplaatste mensen. Andere mensen, zij die wat langer met hem samenwerkten, vertellen een ander verhaal. Over manipulatie en intimidatie, over misbruik en regelrechte leugens. Over luchtkastelen en een opgeblazen zelfbeeld. Maar komt hoogmoed niet voor de val?
(Uitgeverij De Geus, oktober 2016)
Koop online.

 

Hellekind (2012)
Een vader ziet lijdzaam toe hoe zijn zoon een gestoorde persoonlijkheid ontwikkelt en daarmee een stempel drukt op het gezin. Lange tijd slikken hij en zijn vrouw het wangedrag van hun kind, tot de bom barst. Na een hevige confrontatie besluit de vader te doen waartoe geen enkele vader zich in staat acht.

(Uitgeverij De Geus, november 2012)
Koop online.

Vertaald in het Duits als Der Psychopath.

 

Een zomer zonder slaap (mei 2011)
‘Een zomer zonder slaap’ vertelt over Blaashoek, een vredig dorp waar de seizoenen vloeiend in elkaar overgaan en de mensen in saamhorigheid bij elkaar wonen. Waaien doet het er wel en daarom worden er grote windmolens geplaatst.

De molens worden verwelkomd met een groot feest en aanvankelijk lijken ze ook alleen maar voordelen op te leveren.

Totdat slager Herman Bracke de slaap niet meer kan vatten door een geluid, een irritante brom die alleen hij hoort en die afkomstig is van de molens. Zijn slapeloosheid verergert en veroorzaakt een serie gebeurtenissen die bijna alle inwoners van Blaashoek kapotmaken. Achter het leven van alledag blijken heftige emoties schuil te gaan.

Een zomer zonder slaap werd bekroond met de Gouden Strop 2012, de Knack Hercule Poirot Publieksprijs 2011 en genomineerd voor de Knack Hercule Poirotprijs en de Crimezone Best Thriller Award.

(Uitgeverij De Geus, 193 pagina’s, 18,90 euro)
Koop online.

Vertaald in het Duits als Sommer ohne Schlaf.
Vertaald in het Engels als A Sleepless Summer.
Vertaald in het Frans als Un été sans dormir.

 

De minzame moordenaar (2009)

Onder leiding van teamchef Cindy Steen onderzoekt de gerechtelijke politie van Ieper drie moorden. Het team klampt zich vast aan één wankel spoor. Enkel rechercheur Philip Rondelez weet dat het spoor zo dood is als de slachtoffers …
Rondelez heeft het zelf niet zo gewild. Drie jaar geleden was hij een gewone man met gewone verlangens. Tot een noodlottige gebeurtenis hem een keuze deed maken waarvan geen weg terug is. Nu wil hij stoppen met moorden, maar kan hij dat ook? Kan hij weerstaan aan de woede die hem elke dag overvalt? En kan hij een onschuldige laten opdraaien voor zijn misdaden?
De minzame moordenaar voert je mee in een gebroken denkwereld van een serial killer. Tegen de achtergrond van het met oorlogsgraven bezaaide Ieper beleef je geen zoektocht naar een dader, maar de radicale zoektocht naar gerechtigheid van een gekwetste man, gevangen in een dodelijke mix van liefde en woede. Een moordenaar voor wie je onvermijdelijk sympathie begint te voelen.

De minzame moordenaar werd bekroond met de Schaduwprijs 2010 en met de Gouden Strop 2010.

(Uitgeverij Van Halewyck, 176 pagina’s, 14,95 euro)
Koop online.

 

 

Het meisje dat vergeet (2007)

Geertrui is het meisje dat vergeet. Haar geheugen laat het afweten. Ze weet niet wat ze gisteren deed. Meer nog, zelfs van enkele minuten geleden herinnert ze zich niets. Dat maakt het leven voor Geertrui bijzonder complex. In haar wereld bestaat geen houvast, maar ook geen verveling.
Geertrui is nu zevenentwintig, vier jaar geleden werd ze het slachtoffer van een weekendongeval. Op een haar na ontsnapt ze aan de dood, ze belandt in een coma, later moet ze een maandenlange revalidatie volgen om terug te leren lopen, praten,eten… Met veel wilskracht neemt ze de draad van haar leven terug op, alleen haar geheugen is ze voorgoed kwijt. De eerste keer dat Geertrui een liedjestekst meezingt, denkt het hele gezin meteen dat hét terug is. Het Geheugen. Ja, ze was misschien een tijdje verward geweest – hoe zou jij zijn na zo’n gebeurtenis, na drie keer bijna dood en terug verrezen – en die hersentjes hadden tijd nodig om in de juiste plooi te vallen. Maar nu werd alles weer normaal.
Het meisje dat vergeet is het verrassende verhaal van een meisje wiens leven in één klap veranderde, om vervolgens telkens opnieuw gewist te worden. Een verhaal vol tederheid en tristesse, maar ook met een aanstekelijke goesting in het leven.

(Uitgeverij Van Halewyck, non-fictie, 144 pagina’s, 12,50 euro)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s